Home Risen Risen2 Risen3 Forum English Russian

Register FAQ Calendar Today's Posts
Page 3 of 6 « First 123456 Last »
Results 41 to 60 of 106
  1. #41 Reply With Quote
    banned
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,404
    Quote Originally Posted by PowerGamer View Post
    Например?
    езлаер рениза Пзаер езатлей куаезать дездае.
    Hulk is offline

  2. #42 Reply With Quote
    Ranger
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    174
    Quote Originally Posted by flex12 View Post
    Does it work with the Steam Version ?
    Yes.
    Quote Originally Posted by flex12 View Post
    if i disable auto-update.
    Not necessary, since patch only adds new files and does not replace any existing files.
    Quote Originally Posted by flex12 View Post
    Does it work with a save-game or is a new game required? (couldn't find that in the readme)
    Patch is compatible with existing savegames but many fixes are not retroactive (i.e. if you have already progressed in the game past the point where a bug occurs, fix will not work) so it is recommended to start a new game.
    PowerGamer is offline

  3. #43 Reply With Quote
    Adventurer
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    86
    Just doing a reinstall and noticed the patch, thanks for your work on this!
    Acleacius is offline

  4. #44 Reply With Quote
    Ehrengarde RobinSword's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Lobarts Hof
    Posts
    2,936
    The download link isn't working anymore.
    G1/G2 SystemPack - macht die Spiele voll kompatibel zu Win7/8/10 inkl. hoher Auflösungen, Breitbild, Surround-Sound, uvm.!
    RobinSword is offline Last edited by RobinSword; 10.02.2012 at 20:24.

  5. #45 Reply With Quote
    research NicoDE's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    7,404
    NicoDE is offline

  6. #46 Reply With Quote
    Ranger
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    174
    Quote Originally Posted by RobinSword View Post
    The download link isn't working anymore.
    Another free file hoster is down.

    Quote Originally Posted by NicoDE View Post
    Thanks and might as well make them permanent as additional mirror. Let me know whichever links to put into the first post.
    PowerGamer is offline

  7. #47 Reply With Quote
    Ritter
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,664
    i noticed a problem with KALVERAMX2B_00102.xinf. i was able to tell mendoza about the second winch on our first encounter. it seem's like that doesn't happen with the original xinf.(my risen is heavily modified so it might be my fault)

    also there's a tiny mistake in FILLERX2_00905.xinf, Name="BUGFIX_00002". i don't think that has anny effect.
    [Bild: dtc_sig.jpg]

    Harald Iken: Überhaupt sollte man als Spieleentwickler das Wort "einfach" oder noch besser "mal eben" aus seinem Wortschatz streichen.
    Kuchenschlachter is offline

  8. #48 Reply With Quote
    Ranger
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    174
    Quote Originally Posted by Kuchenschlachter View Post
    i noticed a problem with KALVERAMX2B_00102.xinf. i was able to tell mendoza about the second winch on our first encounter. it seem's like that doesn't happen with the original xinf.(my risen is heavily modified so it might be my fault)

    also there's a tiny mistake in FILLERX2_00905.xinf, Name="BUGFIX_00002". i don't think that has anny effect.
    Both issues fixed, new patch uploaded (see first post).
    PowerGamer is offline

  9. #49 Reply With Quote
    Ranger
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    174
    Patch 1.3 package uploaded on 13th of March contained an outdated version of some game scripts. New patch 1.3 package is uploaded and is available in the first post. Readme is also updated with a new release date (21st of March).
    PowerGamer is offline

  10. #50 Reply With Quote
    Lehrling
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    13
    Hi!

    Can you make a VS2008 solution file for the update? I'd like to change something (remove the "fix" for Rhobart), since it's just like the exploits Piranha left in Gothic 2 (both normal and NOTR).
    I changed the .sln file, but VS2008 says that the .vcxproj file is corrupt.

    Thanks!
    cryoknight is offline

  11. #51 Reply With Quote
    Ranger
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    174
    Quote Originally Posted by cryoknight View Post
    Can you make a VS2008 solution file for the update? I'd like to change something (remove the "fix" for Rhobart), since it's just like the exploits Piranha left in Gothic 2 (both normal and NOTR).
    I changed the .sln file, but VS2008 says that the .vcxproj file is corrupt.
    Have you figured out how to use Script_Library and risenpak? Because these are the tools you need to undo Rhobart exploit fix as I explained here: http://forum.worldofplayers.de/forum...1#post15791778 (you do not need to recompile Script_Game_Patch.dll in Visual Studio).
    PowerGamer is offline

  12. #52 Reply With Quote
    Abenteurer maulwurfn's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    in Essen
    Posts
    68
    Quote Originally Posted by PowerGamer View Post
    hello,servus,grützi,Привет und hallo
    funzt das alles auch mit der deutschen version und gibt es da noch infos auf deutsch zu?
    Hau ab!!!
    oder ich hau die solange aufs Maul bis du lachst
    !
    maulwurfn is offline

  13. #53 Reply With Quote
    Lehrling
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    13
    Quote Originally Posted by PowerGamer View Post
    Have you figured out how to use Script_Library and risenpak? Because these are the tools you need to undo Rhobart exploit fix as I explained here: http://forum.worldofplayers.de/forum...1#post15791778 (you do not need to recompile Script_Game_Patch.dll in Visual Studio).
    Where are the scripts supposed to go?
    In Risen, I activated the console and typed: "library export infos". It said it was done after a bit.
    Looking around in the SteamApps/Risen directory, there are no new script files, no raw directory.
    Nothing new in the savegame directory either.

    I added a "raw" dir to risen/data, and an "infos" subdirectory to the raw dir. Copied my changed script from the 1.3 update into that directory.
    In the console: "library compile infos".
    It said there were no raw files found.

    Can you give me some pointers?
    cryoknight is offline

  14. #54 Reply With Quote
    Lehrling
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    13
    I just noticed your mention of Risenpak in your reply to the first time I asked (whoops!). Will play with that and get back to you.

    Okay, from what I can tell (from the readme and from using it), Risenpak looks like it only unpacks.
    I still have no idea what to do with the extracted compiled_infos.bin file, since the library console command doesn't seem to do anything with it.
    cryoknight is offline Last edited by cryoknight; 23.03.2012 at 05:22.

  15. #55 Reply With Quote
    Ritter
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,664
    Quote Originally Posted by maulwurfn View Post
    hello,servus,grützi,Привет und hallo
    funzt das alles auch mit der deutschen version und gibt es da noch infos auf deutsch zu?
    ja, nein. also es funzt definitv. was willst denn wissen? übersetzen werd ich das changelog sicher nicht.

    @cryoknight: risen notices changed files in raw on it's own and compiles them.

    wild guess, ever heard of mountlist_packed.ini? did you do the changes mentioned in the readme of Script_Library. that might be the reason, risen doesn't find the raw folder.

    RisenPak is for packing, it's RisenAut to unpack stuff. with the compiled_infos.bin there is not much you can do becaus like it's name says it's compiled. (i think in the early days of risen modding Shack tried to analyse it till NicoDE wrote the sdk and Script_Library).

    packing is only interesting if you want to distribute your changes(or safe for later?). if you get Script_Library to work correctly, everything is done by exporting infos and replacing the one you want to in the appropriate folder.
    risen will then compile them (to data/compiled/library/compiled_infos.bin i think) then you can package it into a library.p0x(probably .p02 should be right) if you like to.
    [Bild: dtc_sig.jpg]

    Harald Iken: Überhaupt sollte man als Spieleentwickler das Wort "einfach" oder noch besser "mal eben" aus seinem Wortschatz streichen.
    Kuchenschlachter is offline

  16. #56 Reply With Quote
    Abenteurer maulwurfn's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    in Essen
    Posts
    68
    Quote Originally Posted by Kuchenschlachter View Post
    übersetzen werd ich das changelog sicher nicht.
    schade
    mein englisch ist ein wenig eingerostet, deswegen konnte ich nur ´´zum Teil´´ was davon verstehen!

    Quote Originally Posted by Kuchenschlachter View Post
    ja, nein. also es funzt definitv. was willst denn wissen?
    *freu*
    wie genau geh ich jetzt vor? es gibt ja ( glaub )nochn Patch. Ich hab das Update von Version 94946 auf 95642.
    (Risen Patch v1.10) sonst nichts weiter!!

    vielen dank im voraus!!
    maulwurfn
    Hau ab!!!
    oder ich hau die solange aufs Maul bis du lachst
    !
    maulwurfn is offline

  17. #57 Reply With Quote
    Ritter
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,664
    Quote Originally Posted by maulwurfn View Post
    *freu*
    wie genau geh ich jetzt vor? es gibt ja ( glaub )nochn Patch. Ich hab das Update von Version 94946 auf 95642.
    (Risen Patch v1.10) sonst nichts weiter!!

    vielen dank im voraus!!
    maulwurfn
    1.10 ist schonmal gut, jetzt musst du nur noch den inhalt von risenup13.zip in deinen Risen ordner kopieren, also den bin und data ordner aus risenup13 nach C:\Deep Silver\Risen oder so ähnlich. es wird sicher ne beschwerde kommen, dass die ordner schon existieren, das muss auch so sein, also integrieren clicken, fertig.
    [Bild: dtc_sig.jpg]

    Harald Iken: Überhaupt sollte man als Spieleentwickler das Wort "einfach" oder noch besser "mal eben" aus seinem Wortschatz streichen.
    Kuchenschlachter is offline

  18. #58 Reply With Quote
    Abenteurer maulwurfn's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    in Essen
    Posts
    68
    Quote Originally Posted by Kuchenschlachter View Post
    1.10 ist schonmal gut, jetzt musst du nur noch den inhalt von risenup13.zip in deinen Risen ordner kopieren, also den bin und data ordner aus risenup13 nach C:\Deep Silver\Risen oder so ähnlich. es wird sicher ne beschwerde kommen, dass die ordner schon existieren, das muss auch so sein, also integrieren clicken, fertig.
    danke! hat erstmal alles soweit gefunzt
    also ich denkmal komplett von neuanfangen oder kann ich meinen savestand nutzen mit den erneuerungen?

    nochmals lieben dank
    maulwurfn
    Hau ab!!!
    oder ich hau die solange aufs Maul bis du lachst
    !
    maulwurfn is offline

  19. #59 Reply With Quote
    Ranger
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    174
    Quote Originally Posted by cryoknight View Post
    Can you give me some pointers? :)
    As Kuchenschlachter suggested, you probably did not create mountlist_packed.ini file. Here is what you need to do:
    1. Download mountlist_packed.zip from [info] Configure Risen’s File System (mount) thread and extract its content into game folder.
    2. Modify extracted mountlist_packed.ini to have "NoPhysical=false".
    3. Create Risen/data/compiled/raw/infos folder.
    4. Install Script_Library and type "library export infos" in the console. Risen/data/compiled/raw/infos folder will be populated with all .xinf files extracted from Risen/data/compiled/library.p* files.
    5. Modify any of the .xinf files as you want.
    You can play the game now and it will use your modified version of .xinf scripts as long as you do not delete mountlist_packed.ini file or set it to "NoPhysical=true".

    Optionally, you can compile all extracted .xinf files using "library compile infos" command (that produces compiled_infos.bin) and put compiled_infos.bin into new library.p* archive using risenpak. This way your modified scripts will work without mountlist_packed.ini and Risen/data/compiled/raw folder.
    PowerGamer is offline

  20. #60 Reply With Quote
    Ritter
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,664
    Quote Originally Posted by maulwurfn View Post
    danke! hat erstmal alles soweit gefunzt
    also ich denkmal komplett von neuanfangen oder kann ich meinen savestand nutzen mit den erneuerungen?

    nochmals lieben dank
    maulwurfn
    du kannst alte saves benutzen, dadurch werden aber viele änderungen ausgehebelt.
    [Bild: dtc_sig.jpg]

    Harald Iken: Überhaupt sollte man als Spieleentwickler das Wort "einfach" oder noch besser "mal eben" aus seinem Wortschatz streichen.
    Kuchenschlachter is offline

Page 3 of 6 « First 123456 Last »

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •