Portal-Zone Gothic-Zone Gothic II-Zone Gothic 3-Zone Gothic 4-Zone Modifikationen-Zone Download-Zone Foren-Zone RPG-Zone Almanach-Zone Spirit of Gothic

 

Page 2 of 2 « First 12
Results 21 to 26 of 26
  1. View Forum Posts #21 Reply With Quote
    Moderator MadFaTal's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2,455
     
    MadFaTal is offline
    Quote Originally Posted by yukoz View Post
    If the opportunity to add a lightmap for new objects? I added a door to the house but this door is too dark at night.
    Attachment 48800
    George wrote here something about lightmaps. Currently there is no version of the Gothic3 SDK which supports lightmap generation or static light calculation.

    If the door is a single object you can try static light generation with g3dit. Press button "B" at bottom.
    Objects like size of a cupboards use static light data instead of lightmaps.

    Create a light cache by pressing button "Cache erstellen".
    Button "Aktuelle Beleuchtung" shows how many light sources are currently applied.
    Button "Beleuchten" will apply new light sources.

    [Bild: attachment.php?s=5591beb72b38fcdf31c27ba3ff438d74&attachmentid=48802&d=1579617283&thumb=1]

    But you have to change the properties of your object, so that it uses static light data.
    Take a look at a cupboard in property view "P" at class eCIlluminated_PS.
    Change your door accordingly if it's a single object.

  2. View Forum Posts #22 Reply With Quote
    Moderator George's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    493
     
    George is offline
    Quote Originally Posted by MadFaTal View Post
    George wrote here something about lightmaps. Currently there is no version of the Gothic3 SDK which supports lightmap generation or static light calculation.
    I am going to release it later this evening.


    Quote Originally Posted by MadFaTal View Post
    If the door is a single object you can try static light generation with g3dit. Press button "B" at bottom.
    Objects like size of a cupboards use static light data instead of lightmaps.

    Create a light cache by pressing button "Cache erstellen".
    Button "Aktuelle Beleuchtung" shows how many light sources are currently applied.
    Button "Beleuchten" will apply new light sources.

    [Bild: attachment.php?s=5591beb72b38fcdf31c27ba3ff438d74&attachmentid=48802&d=1579617283&thumb=1]

    But you have to change the properties of your object, so that it uses static light data.
    Take a look at a cupboard in property view "P" at class eCIlluminated_PS.
    Change your door accordingly if it's a single object.
    g3dit's static light data calculation is not on par with the static light data calculation done by Gothic 3. To be honest, I am planning to remove the illumination tab.

  3. View Forum Posts #23 Reply With Quote
    Apprentice
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    23
     
    yukoz is offline
    Quote Originally Posted by MadFaTal View Post
    If the door is a single object you can try static light generation with g3dit. Press button "B" at bottom.
    Objects like size of a cupboards use static light data instead of lightmaps.
    Thanks. This helped fix the lighting for all added objects.

    Quote Originally Posted by George View Post
    I am going to release it later this evening.
    Thank you. It will help add lighting to houses and to other big objects.

  4. View Forum Posts #24 Reply With Quote
    Moderator George's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    493
     
    George is offline
    Quote Originally Posted by yukoz View Post
    Thank you. It will help add lighting to houses and to other big objects.
    You should never use the illumination functionality builtin into g3dit, as the results are not accurate.
    I implemented it long before I was able to make the game do that for us.

  5. View Forum Posts #25 Reply With Quote
    Abenteurer
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    54
     
    stereoamplifier is offline
    Quote Originally Posted by George View Post
    You should never use the illumination functionality builtin into g3dit, as the results are not accurate.
    I implemented it long before I was able to make the game do that for us.
    Unfortunately you're right. I've already done a lot of experiments with it, and it didn't look very good...

  6. View Forum Posts #26 Reply With Quote
    Moderator George's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    493
     
    George is offline
    As promised I know released my lightmap generation tooling.

Page 2 of 2 « First 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Impressum | Link Us | intern
World of Gothic © by World of Gothic Team
Gothic, Gothic 2 & Gothic 3 are © by Piranha Bytes & Egmont Interactive & JoWooD Productions AG, all rights reserved worldwide