Portal-Zone Gothic-Zone Gothic II-Zone Gothic 3-Zone Gothic 4-Zone Modifikationen-Zone Download-Zone Foren-Zone RPG-Zone Almanach-Zone Spirit of Gothic

 

Seite 31 von 34 « Erste ... 20242728293031323334 Letzte »
Ergebnis 601 bis 620 von 661
  1. Beiträge anzeigen #601 Zitieren
    Springshield  Avatar von Homerclon
    Registriert seit
    Aug 2004
    Ort
    Springfield ;)
    Beiträge
    8.492
     
    Homerclon ist offline
    Danke, euch beiden.
    Die Angaben in den letzten Beiträge hatte ich übersehen.

    Die Changelog zu Systempack 1.7 hatte ich damals sogar gelesen ...

    - Medieval 2 Total War - Gildenführer
    - 01100100 00100111 01101111 01101000 00100001

  2. Beiträge anzeigen #602 Zitieren
    Adventurer Avatar von waltc
    Registriert seit
    Sep 2011
    Ort
    Deep within Martian soil where it's warm and the air is good
    Beiträge
    95
     
    waltc ist offline
    Zitat Zitat von ZeroLord Beitrag anzeigen
    want to ask if someone has a similar issue like me.
    my pc freezes often after playing gothic 2 with the systempack. (spine).
    i literally cant do anything or it takes forever to even open a simple window.
    when i trie to shutdown the pc it takes forever and even then the power still stays on (example: pc is "off" but i still can open and close my blueray drive).
    i only have this issue outside the systempack when increasis the ztexmbsize i bleieve through spine for more memory for g2 or g1. when not playing gothic 1 or 2 everything works fine. first thought that some component where faulty but playing other hardware intense games are fine.
    play on win7 64 bit
    i5 4670k 3.4gh
    16 gb ram
    gtx 960 4gb

    edit: btw after i messed up the inis through spine i COMPLETLY removed gothic 1 and 2 and get a fresh gog download and made a spine integrity check even deleting and redownloadin the systempack though spine . same result. (also i dont know if this has something to do with it in jackender the "stonetabletreaderstatues" was switching randomly with another texture that clearyl isnt the right texture, so maybe something about how memory is addresed ?)
    I have SPINE, too, and I would highly recommend that you:

    A) Install G2 Gold from GOG as you usually do,

    b) Visit the L'Hiver 1.1.1 page, and then follow the instructions as listed near the bottom of the page under the section entitled INSTALLATION--follow these instructions precisely, and in the exact order given. (To recap those installation instructions)...

    ____________________________

    • Download and install GOTHIC FIX 2.6-REV2 + SYSTEMPACK 1.7 + PLAYERKIT 2.8 in the Gothic2 main folder.

    • [Optional] Download and extract DIRECTX11 in the GothicII\system folder, then start the game and let it download the DirectX11 normalmaps.

    • [Optional] Download CRASH FIX and make a backup of shw32.dll in GothicII\system (just in case something goes wrong), extract 'Gothic_1_2_mem_fix_v06.zip' and move the 2 files 'libhoard.dll' and 'Shw32.dll' in GothicII\system, extract the other .rar file and open '4gb_patch.exe', select the Gothic2.exe (GothicII\system\Gothic2.exe) and press Ok. This fix modifies the .exe file, allowing it to use 4gb of Virtual memory instead of 2, lowering to 0% the crashes. (Even the save-crash-bug). Highly Recommended.

    • Download L'HIVER BASE 1.1.1, extract it and move the .vdf file in GothicII\Data.

    • Download L'HIVER SCRIPT 1.1.1 WITH HUNGER / THIRST / FATIGUE / WEIGHT / MAGIC EXHAUSTION if you want those features, otherwise download L'HIVER SCRIPT 1.1.1 NW WITHOUT HUNGER / THIRST / FATIGUE / WEIGHT / MAGIC EXHAUSTION. After you have your .zip file, extract it and put the .vdf file in GothicII\Data.

    • [Optional] Download and extract L'HIVER MUSIC in GothicII main folder, if you want L'Hiver musics.

    _____________________________________

    BTW, the two steps above in the L'Hiver install instructions that are prefaced by the words "[Optional]" I would only slightly amend to say, "[Highly Recommended"] instead. Well, I suppose if you consider your D3d11/12 GPU to also be "optional" and you'd be just as delighted with the rag-tag rendering of your old obsolete, no-longer-available-for-purchase D3d 6/7 GPU, then sure, I suppose, yeah, you could call it "optional" then I guess... But both of these steps offer so much in the way of vastly improved gameplay (imo, of course) that I certainly consider them both "[Required]"...!


    Follow these simple, exceptionally easy to execute instructions, and in five minutes or less you should have a flawlessly functioning version of the L'Hiver 1.1.1 modded, G2 Gold purring along like a sleeping tiger...! Hard to get it wrong, it really is! (Which is great for people like me!...)

    As for SPINE itself, I like to browse its files just to see from time to time what's new, old, or different in terms of the mod files listed and so on, but I confess to not having had a lot of success in getting SPINE to work for me as it would appear it is supposed to work. So, atm, I really don't use it for much as I find the manual installation of L'Hiver (as I recommend here) to be incredibly simple, easy, and--foolproof, really--if its very well-written install instructions are followed to the letter.

    Basically, the actual manual installation steps, including install time, should amount to no more than five minutes, tops, from start to finish--and as much as five minutes only if you decide to nap somewhere in between...

    If there's a moral here, at all, I think it might be: "Never trust in the efficacy of an auto-installer if manual installation is allowed and illustrated in a clear, easy-to-read, well-written install guide as an option."... (Don't misunderstand, this isn't a criticism of SPINE--not at all! It's just a recommendation on how you can easily and quickly overcome the current install problems you are reporting you are seeing through the SPINE method at the moment.)

    Best of Luck! Hope this helps a bit!

  3. Beiträge anzeigen #603 Zitieren
    Adventurer
    Registriert seit
    Feb 2013
    Beiträge
    86
     
    pawbuj ist offline

    mob state vwheel

    somebody from system pack team!

    Pls check mobstate of vwheel when save on mobstate 1 . after load game it shows always mobstate 0 and follows to many bugs in routines and stucked movers.
    that was fixed in GEngine.

    gothic 1
    Geändert von pawbuj (06.03.2018 um 10:35 Uhr)

  4. Beiträge anzeigen #604 Zitieren
    Ritter Avatar von FaChDa
    Registriert seit
    Mar 2006
    Ort
    München
    Beiträge
    1.021
     
    FaChDa ist offline
    Hat einer von euch eine Idee wie ich Gothic 2 ohne den Renderer bei mir im Vollbildmodus hinbekomme? Mit dem Systempack kann ich zwar meine 1440p Auflösung einstellen, aber es bleibt im Fenstermodus.

    Grüße

  5. Beiträge anzeigen #605 Zitieren
    Springshield  Avatar von Homerclon
    Registriert seit
    Aug 2004
    Ort
    Springfield ;)
    Beiträge
    8.492
     
    Homerclon ist offline
    In der Gothic.ini den Fenstermodus deaktivieren. (Würde mich mal interessieren, warum das standardmäßig aktiviert wurde.)

    Suche in der Gothic.ini den Eintrag "zStartupWindowed=1", und ändere die 1 in 0.
    Die Gothic.ini findest im Installationsverzeichnis von Gothic, und dort im System-Unterordner. Wenn du das Spiel unter C:\Programme (x86)\... installiert hast, wird die Datei vermutlich in einem Unterordner des VirtualStore-Ordner liegen.

    Den VirtualStore-Ordner findest da:
    C:\Users\DEIN-BENUTZERNAME\AppData\Local\VirtualStore\... ab da, entspricht es dem Gothic-Installationspfad.
    Der Ordner "AppData" ist ein Versteckter Ordner, entweder in die Pfadzeile eintippen, oder in den Ordneroptionen einstellen das Versteckte Dateien und Ordner angezeigt werden.

    - Medieval 2 Total War - Gildenführer
    - 01100100 00100111 01101111 01101000 00100001

  6. Beiträge anzeigen #606 Zitieren
    Ritter Avatar von FaChDa
    Registriert seit
    Mar 2006
    Ort
    München
    Beiträge
    1.021
     
    FaChDa ist offline
    Zitat Zitat von Homerclon Beitrag anzeigen
    In der Gothic.ini den Fenstermodus deaktivieren. (Würde mich mal interessieren, warum das standardmäßig aktiviert wurde.)

    Suche in der Gothic.ini den Eintrag "zStartupWindowed=1", und ändere die 1 in 0.
    Die Gothic.ini findest im Installationsverzeichnis von Gothic, und dort im System-Unterordner. Wenn du das Spiel unter C:\Programme (x86)\... installiert hast, wird die Datei vermutlich in einem Unterordner des VirtualStore-Ordner liegen.

    Den VirtualStore-Ordner findest da:
    C:\Users\DEIN-BENUTZERNAME\AppData\Local\VirtualStore\... ab da, entspricht es dem Gothic-Installationspfad.
    Der Ordner "AppData" ist ein Versteckter Ordner, entweder in die Pfadzeile eintippen, oder in den Ordneroptionen einstellen das Versteckte Dateien und Ordner angezeigt werden.
    Passt. Habe jetzt wieder Vollbild. Danke dir!

  7. Beiträge anzeigen #607 Zitieren
    Adventurer
    Registriert seit
    Feb 2013
    Beiträge
    86
     
    pawbuj ist offline

    potion of speed

    after save/load game the potion of speed do not works.

    another bug after save/load game!


    gothic 1

  8. Beiträge anzeigen #608 Zitieren
    Adventurer
    Registriert seit
    Feb 2013
    Beiträge
    86
     
    pawbuj ist offline
    Gothic 1 does not remember whether ocMobInter had ocMobInter.state set to 1 or 0 and on Game Load it is setting it by default to 0. pls fix that in 1.8 relase

  9. Homepage besuchen Beiträge anzeigen #609 Zitieren
    Ritter Avatar von MaGoth
    Registriert seit
    May 2007
    Ort
    Russland (Samara)
    Beiträge
    1.243
     
    MaGoth ist offline
    Zitat Zitat von pawbuj Beitrag anzeigen
    Gothic 1 does not remember whether ocMobInter had ocMobInter.state set to 1 or 0 and on Game Load it is setting it by default to 0. pls fix that in 1.8 relase
    Hi, It is impossible to correct what is not in the game.
    Here need to add the appropriate C++ code to the *exe, but we can not do this, there are no rights to directly change exe-files in the framework of our project.

    Ps, But, perhaps, when our other Union project comes out, it will be possible to do it.


    MfG MaGoth,
    |: WOG.de :|: WOG.en :|: WOG.ru :|: WOG.ro :|||: MAGIC-Team :|
    [Bild: tlvh_mod-banner-2.jpg]
    |: WOR.de :|: WOR.en :|: WOR.ru :|: WOR.ro :|||: Piranha-Bytes :|
    -=GOTHIC UND DIE FREUNDSCHAFT FÜR ALLE ZEITEN!=-

  10. Homepage besuchen Beiträge anzeigen #610 Zitieren
    General Avatar von Dada
    Registriert seit
    Jan 2007
    Ort
    Krefeld
    Beiträge
    3.652
     
    Dada ist offline
    Zitat Zitat von MaGoth Beitrag anzeigen
    Ps, But, perhaps, when our other Union project comes out, it will be possible to do it.
    Can you tell more about this project?

  11. Homepage besuchen Beiträge anzeigen #611 Zitieren
    Ritter Avatar von MaGoth
    Registriert seit
    May 2007
    Ort
    Russland (Samara)
    Beiträge
    1.243
     
    MaGoth ist offline
    Zitat Zitat von Dada Beitrag anzeigen
    Can you tell more about this project?
    http://worldofplayers.ru/threads/40376/ (rus)


    MfG MaGoth,
    |: WOG.de :|: WOG.en :|: WOG.ru :|: WOG.ro :|||: MAGIC-Team :|
    [Bild: tlvh_mod-banner-2.jpg]
    |: WOR.de :|: WOR.en :|: WOR.ru :|: WOR.ro :|||: Piranha-Bytes :|
    -=GOTHIC UND DIE FREUNDSCHAFT FÜR ALLE ZEITEN!=-

  12. Beiträge anzeigen #612 Zitieren
    Rookie
    Registriert seit
    Nov 2016
    Beiträge
    6
     
    Gellon ist offline

    Thumbs up

    Hi MaGoth , I have some suggestions for you to next SystemPack update.

    I really like the Gothic 2 controls for Gothic 1 (I was waiting for this feature for 16 years!), but still one thing annoys me: holding a backward key in fight mode don't prevent from taking the damage (you have to use a RMB with backward key, but animation is the same, so I don't understand why Piranha Bytes implemented it so badly, it should work exactly like in Gothic 2).

    The opponents in Gothic 1 have bugged hitboxes, especially warans, skeletons and zombies. They ALWAYS dodge before the attack and even if you hit them first, they don't receive any damage.

    I'm modding Gothic 1 and I don't know what happened in SP-1.7 for Gothic 1, but every time I start the game by GothicStarter_mod with selected reparse scripts option, mouse doesn't work in game. I can't move a camera, or use any mouse button. In previous SystemPack versions it worked properly.

  13. Beiträge anzeigen #613 Zitieren
    Legende der Amazonen Avatar von Bisasam
    Registriert seit
    Dec 2006
    Ort
    Meine Faust in Sinis Gesicht
    Beiträge
    8.426
     
    Bisasam ist offline
    Say, did you change something in Gothic 1 that has to do with Quicksaves? I'm trying to block that function but I don't know what has been changed there.


    "Das erinnert doch sehr erfreulich an das, was man sich als Gothicfan wünscht!"
    -Korallenkette

  14. Beiträge anzeigen #614 Zitieren
    Ehrengarde Avatar von RobinSword
    Registriert seit
    Nov 2004
    Ort
    Lobarts Hof
    Beiträge
    2.706
     
    RobinSword ist offline
    Eine Frage: Ist es möglich, das Scaling nur gezielt für das Inventar auszuschalten? Ich mag nämlich das Scaling beim Menü, Tagebuch, Statistik, aber leider reduziert es eben auch stark die Anzahl der angezeigten Items im Inventar. Normalerweise hab ich da nämlich ein 7x12 Grid (Spalten über invMaxColumns erweitert), mit Scaling ist es jetzt aber 7x6. Kann ich das irgendwie wieder auf 7x12 bekommen, ohne das Scaling komplett abschalten zu müssen?
    G1/G2 SystemPack - macht die Spiele voll kompatibel zu Win7/8/10 inkl. hoher Auflösungen, Breitbild, Surround-Sound, uvm.!

  15. Homepage besuchen Beiträge anzeigen #615 Zitieren
    Ritter Avatar von MaGoth
    Registriert seit
    May 2007
    Ort
    Russland (Samara)
    Beiträge
    1.243
     
    MaGoth ist offline
    Hi guys,

    Zitat Zitat von Bisasam Beitrag anzeigen
    Say, did you change something in Gothic 1 that has to do with Quicksaves? I'm trying to block that function but I don't know what has been changed there.
    First post::
    Code:
    ...
    — Restored operability of quick save/load in "Gothic 1" only for GothicMod.exe (option QuickSaveEnable in SystemPack.ini).
    — Remapped save / load keys from F9/F10 to F5/F9, as in Gothic 2.
    — "Save game" option in menu blocked, when hero is died;
    ...


    Zitat Zitat von RobinSword Beitrag anzeigen
    Eine Frage: Ist es möglich, das Scaling nur gezielt für das Inventar auszuschalten? Ich mag nämlich das Scaling beim Menü, Tagebuch, Statistik, aber leider reduziert es eben auch stark die Anzahl der angezeigten Items im Inventar. Normalerweise hab ich da nämlich ein 7x12 Grid (Spalten über invMaxColumns erweitert), mit Scaling ist es jetzt aber 7x6. Kann ich das irgendwie wieder auf 7x12 bekommen, ohne das Scaling komplett abschalten zu müssen?
    Hi RobinSword,
    At the moment, no, maybe later. Now auto-scaling works for the entire interface at once.


    MfG MaGoth,
    |: WOG.de :|: WOG.en :|: WOG.ru :|: WOG.ro :|||: MAGIC-Team :|
    [Bild: tlvh_mod-banner-2.jpg]
    |: WOR.de :|: WOR.en :|: WOR.ru :|: WOR.ro :|||: Piranha-Bytes :|
    -=GOTHIC UND DIE FREUNDSCHAFT FÜR ALLE ZEITEN!=-

  16. Beiträge anzeigen #616 Zitieren
    Neuling
    Registriert seit
    Nov 2011
    Beiträge
    6
     
    EXECRUTR ist offline
    Ich hab ein Problem mit G1 & G2 DndR auf einem Windows 8.1 PC mit nvidia Karte.

    Keine Kombination folgender ini flags

    Code:
    Gothic.ini
    
    scaleVideos=x
    zStartupWindowed=x
    Code:
    SystemPack.ini
    
    BorderlessWindow=x
    FixAppCompat=x
    FixBink=x
    lässt mich die Spiele im Fenstermodus (vorzugsweise randlos) mit funktionierenden Videos und einer spieltauglichen framerate Spielen. Die Videos frieren ein, doch der Sound geht weiter..

    FixAppCompat=0 ist der einzige Flag, der videos funktionieren lässt, jedoch dann im Vollbildmodus und mit unspielbarer framerate (wie es schon in der erklärung zur SystemPack.ini steht) Wie schon von der SystemPack.ini beschreibung erwartet funktioniert FixAppCompat=1 nicht unter Win8. Das Fenster bleibt schwarz, aber die Sounds vom wechseln zwischen den Menüelementen und die Menümusik sind hörbar. Beim alt-tabben wird das Menü kurzzeitig richtig dargestellt, wenn auch nur bis man wieder in das Spielfenster alt-tabt.

    Nun die frage: Gibt es eine möglichkeit unter Windows 8.1 Videos und den (randlosen) Fenstermodus zu ermöglichen? (Kann auch mit tools wie WindowedBorderless klarkommen, das ist kein ding)



    I have a problem with both G1 & G2 NotR on a Windows 8.1 PC with a nvidia card

    No combination of the following flags

    Code:
    Gothic.ini
    
    scaleVideos=x
    zStartupWindowed=x
    Code:
    SystemPack.ini
    
    BorderlessWindow=x
    FixAppCompat=x
    FixBink=x
    lets me play the games in windowed mode (preferably borderless) with working videos and a playable framerate. The videos freeze but the sound continues to play.

    FixAppCompat=0 is the only flag that lets the videos play back properly, but as explained in the SystemPack.ini description, it is only with a unplayable framerate. FixAppCompat=1 doesn't work with Win8 as I expected from the SystemPack.ini description. The window remains black, but the sounds from switching between menu elements and the menumusic are audible. When alt-tabbing the menu is rendered properly, but only until you alt-tab back in, then its black again.

    Now to the question: Is there a possible config that enables video playback and (borderless) windowed mode? (I can use WindowedBorderless to get rid of the border, so I can settle with only windowed mode.)
    Geändert von EXECRUTR (05.05.2018 um 20:24 Uhr)

  17. Beiträge anzeigen #617 Zitieren
    Provinzheld Avatar von Guzz
    Registriert seit
    Apr 2009
    Ort
    Russland
    Beiträge
    210
     
    Guzz ist offline
    Zitat Zitat von Gellon Beitrag anzeigen
    I really like the Gothic 2 controls for Gothic 1 (I was waiting for this feature for 16 years!), but still one thing annoys me: holding a backward key in fight mode don't prevent from taking the damage (you have to use a RMB with backward key, but animation is the same, so I don't understand why Piranha Bytes implemented it so badly, it should work exactly like in Gothic 2).
    Will be fixed.

    Zitat Zitat von Gellon Beitrag anzeigen
    The opponents in Gothic 1 have bugged hitboxes, especially warans, skeletons and zombies. They ALWAYS dodge before the attack and even if you hit them first, they don't receive any damage.
    It's expected behavior, since monsters in Gothic 1 can block damage. Animation and hit sound is the same with block and without block, so it's may look weird when you hit a monsters and they don't receive damage.
    Will be fixed, at least as option.

    Zitat Zitat von RobinSword Beitrag anzeigen
    Eine Frage: Ist es möglich, das Scaling nur gezielt für das Inventar auszuschalten? Ich mag nämlich das Scaling beim Menü, Tagebuch, Statistik, aber leider reduziert es eben auch stark die Anzahl der angezeigten Items im Inventar. Normalerweise hab ich da nämlich ein 7x12 Grid (Spalten über invMaxColumns erweitert), mit Scaling ist es jetzt aber 7x6. Kann ich das irgendwie wieder auf 7x12 bekommen, ohne das Scaling komplett abschalten zu müssen?
    I will add the option to ignore scaling for inventory.

    Zitat Zitat von EXECRUTR Beitrag anzeigen
    lets me play the games in windowed mode (preferably borderless) with working videos and a playable framerate. The videos freeze but the sound continues to play.

    FixAppCompat=0 is the only flag that lets the videos play back properly, but as explained in the SystemPack.ini description, it is only with a unplayable framerate. FixAppCompat=1 doesn't work with Win8 as I expected from the SystemPack.ini description. The window remains black, but the sounds from switching between menu elements and the menumusic are audible. When alt-tabbing the menu is rendered properly, but only until you alt-tab back in, then its black again.
    I can't reproduce this issue.
    I tested both G1 and G2 on a fresh installed Windows 8.1 with GTX 970 (391.35).
    FixAppCompat=1 doesn't give me a black screen, only forces a true fullscreen mode that support brightness/contrast/gamma control.
    Videos is scaled to window size and played without any problems.

    [Bild: g1_w8_th.jpg] [Bild: g2_w8_th.jpg]

    Zitat Zitat von EXECRUTR Beitrag anzeigen
    Now to the question: Is there a possible config that enables video playback and (borderless) windowed mode? (I can use WindowedBorderless to get rid of the border, so I can settle with only windowed mode.)
    Try with this settings:
    scaleVideos=0
    zStartupWindowed=0
    BorderlessWindow=1
    FixBink=0

  18. Beiträge anzeigen #618 Zitieren
    Rookie
    Registriert seit
    May 2018
    Ort
    Zamość, Poland
    Beiträge
    5
     
    Drakonter ist offline

    Exclamation Gothic on NVIDIA GPU

    Hello.
    Is it possible to run Gothic on NVIDIA GPU?
    I installed SystemPack but it did not help.
    After installed DX11 Gothic launches on Nvidia GPU. But I do not want to have add-ons from DX11.


    I found option in Gothic.ini
    zVidDevice=0

    My integrated GPU has ID = 0. Nvidia has 1.
    After change zVidDevice to =1 Gothic turns off and "Access Violation" shows up.

    Regards, Drakonter

  19. Beiträge anzeigen #619 Zitieren
    Ehrengarde Avatar von RobinSword
    Registriert seit
    Nov 2004
    Ort
    Lobarts Hof
    Beiträge
    2.706
     
    RobinSword ist offline
    Zitat Zitat von Guzz Beitrag anzeigen
    I will add the option to ignore scaling for inventory.
    GREAT! Looking forward to SP 1.8!

    Zitat Zitat von Drakonter Beitrag anzeigen
    After change zVidDevice to =1 Gothic turns off and "Access Violation" shows up.
    Turn off DEP (Data Execution Prevention) for Gothic/Gothic 2. Google if you don't know how...
    G1/G2 SystemPack - macht die Spiele voll kompatibel zu Win7/8/10 inkl. hoher Auflösungen, Breitbild, Surround-Sound, uvm.!

  20. Beiträge anzeigen #620 Zitieren
    Rookie
    Registriert seit
    May 2018
    Ort
    Zamość, Poland
    Beiträge
    5
     
    Drakonter ist offline
    I have disabled DEP, Access Violation is still displayed

Seite 31 von 34 « Erste ... 20242728293031323334 Letzte »

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
Impressum | Link Us | intern
World of Gothic © by World of Gothic Team
Gothic, Gothic 2 & Gothic 3 are © by Piranha Bytes & Egmont Interactive & JoWooD Productions AG, all rights reserved worldwide