Home Risen Risen2 Risen3 Forum English Russian

Register FAQ Calendar Today's Posts
Page 2 of 2 « First 12
Results 21 to 36 of 36
  1. #21 Reply With Quote
    Adventurer
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    58
    i think the guy that did the gamespot was having the problem, he kept turning down the settings and nothing helped, i just just cant get my head round that nobody would notice it, or maybe they do but dont care, but for me i hate it, i like smooth games, thats why i could never play gothic 3, allthough im now giving it a go on patch 1.75 and its better, but only barely playable, im sure i noticed it on youtube vids too, but could never be sure mainly because its a vid and hard to see that sort of thing and i wasnt watching in hd, im gonna watch a few more, i need to find one thats using a 360 pad, cuz the movement is slower and eaier to spot, i wonder if it would be better if we could remove strafe
    leroy1985 is offline Last edited by leroy1985; 06.05.2012 at 19:08.

  2. #22 Reply With Quote
    Apprentice
    Join Date
    May 2012
    Posts
    13
    I think you might be on to something with 'slower movement,' when you play with the mouse the speed is allover the place. There was a command in the ini to change camera acceleration I think I'll have a play around with that. Maybe the engine just doesnt like camera movement that is at a constant speed or if there's a conflict between the direction the camera moves and the direction the player moves

    Edit:

    No joy. I give up!
    shodan86 is offline Last edited by shodan86; 06.05.2012 at 20:31.

  3. #23 Reply With Quote
    Adventurer
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    58
    lolol, ive seen the same setting mate, and the same result, its cool to have someone else as bothered as me though, im the type who dont like to give up on anything, but this one i have, i feel at this point untill someone who maybe really knows the engine or ini, then were gonna be stuck but there no harm in trying, youve done better than me, im likin that little tweak it makes me not tempted to strafe, but i really really would love this fixed, i dont think its gonna come from pirana bytes but hopefully some gothic/risen user who knows whats happnin and why its happnin, i mean ive only just found out that it was causes directly by strafing, i thought it just did it anyway, and that is the only reason its playable at all, by just not using strafe, i got the game on release date and last night i figured it was strafing so continued playing just without strafe, wich i hate by the way, but oh well, cheers for trying mate, i might be tempted to have another look and start tweaking things that i have no clue what they do, but just see something to do with movement, i tried the command fixed fps, set it to 60fps and the game went in fast forward mode lol, its alot like bethesda engine, ifpsclamp for the 64hz bug wich this reminds me of
    leroy1985 is offline

  4. #24 Reply With Quote
    Apprentice
    Join Date
    May 2012
    Posts
    13
    I've tried posting on the official forums and my topic was merged with one by a leroy1985 hahah small world! They also redirected me back to my own "research" here so I doubt it's going to be of much help. I do feel like I'm going slightly insane now. We cant be the only ones who can see it. Surely

    EDIT This video has it!!

    http://www.youtube.com/watch?v=vKyitSMlyRs the problem not the solution
    shodan86 is offline Last edited by shodan86; 07.05.2012 at 00:09.

  5. #25 Reply With Quote
    Adventurer
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    58
    OMFG lol that is so funny, you must of been like wtf, you basicly just went full circle, ah cheers that really did make me laugh, reading that, lol, that was when i was still trying to figure out what the hell was going on, and at one point i thought it wasnt doing it with mouse and keyboard but soon realsied it was the same, its just my mouse was very sensitive and i found it harder to move the cursor slower, so couldnt spot it as well, lol you must of been thinkin whats the use, good job i use the same names so you could recognise it was me, oh dear, but at least theres 2 of us on that forum too now

    just seen your post lol. cheered me up,

    UPDATE
    by the way mate you explain it way better then me, hey i dont suppose you speak german by any chance lol, if you use translate and go to world of risen german forums youll see its much busier, i cant find anyone talking about it though, id love to post there as pirana bytes reply to posts, if anyone would know why its doing it, it would be them seems as though they made the frikkin game, im still trying to watch the youtube vid on my slow ass connection lol, still waiting for it to load, also are you still playing the game? or does it annoy you that much, its borderline for me really, i want to play it so much im trying to just ignore it, thing is sometimes i accidently strafe.

    also andre the moderator made me laugh cuz he reffered you to your own post, even though you had the same name, and even said this post from shodan86 may help? lol, he must not of looked at your user name or something on the official risen board, he was just trying to help though. wich is nice
    leroy1985 is offline Last edited by leroy1985; 07.05.2012 at 00:57.

  6. #26 Reply With Quote
    Apprentice
    Join Date
    May 2012
    Posts
    13
    hahah! I'm seriously considering running a message through google translate and getting it on the german board. I'm not sure of the rules regarding doing it but it's worth a shot, especially if the developers are actually responding. The video is the best example i could find. It's using a mouse and keyboard so the stutter is not immediately obvious but it is definitely there.
    shodan86 is offline

  7. #27 Reply With Quote
    Adventurer
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    58
    lol mate i was thikin of doing the exact same thing, i just didnt knnow wether it would translate it to german or not, id say go for it, ill even say im having the same problem in the hope they see 2 people at least deserves a reposne from them, let me know, and as the video shows it thats gotta get a response, plus youre gonna have alot of gothic/risen hardcore on there, i seen alot of the same lines in the risen ini as in the gothic 3 ini. id really just like to know if theres something we can do or if this is only something they can fix, or at least whats the cause

    and yeah mate its 100% there with mouse and keyboard, i know that for sure now.

    i think im gonna have a go at posting on the german forum soon myself, as long as i can get it understandable
    leroy1985 is offline Last edited by leroy1985; 07.05.2012 at 02:09.

  8. #28 Reply With Quote
    Apprentice
    Join Date
    May 2012
    Posts
    13
    Quote Originally Posted by leroy1985 View Post

    i think im gonna have a go at posting on the german forum soon myself, as long as i can get it understandable
    Yeah go for it, I'll keep an eye on it and post a reply once it's done. I'm going to record a video of it today so we can use that too. I think having a vid to demonstrate the exact issue will be a good idea. Only thing is I'll have to record it on my phone as pc recording software will impact frame rate anyway. I'll see how I get on and let you know!
    shodan86 is offline

  9. #29 Reply With Quote
    Adventurer
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    58
    i went to try, but i cant log in with my usual username, so tried create new one, but got an error message, im guessing it detects your country, i think people usualy use vpn to get around it, basicly fool it into thinkin your in germany, thats way over my head, ive never used one, i wish i could remove strafe, cuz i find in combat you have to strafe sometimes. its such a shame cuz this game run beutifully if it wasnt for this, theres not alot of loading stutter you see in alot of open world games, for how far the grass loads im quite suprised. also it doesnt hurt to try mate, i suppose it depends on if you got a decent cam on your phone, some of em arnt bad and as long as you can see the problem
    leroy1985 is offline

  10. #30 Reply With Quote
    Apprentice
    Join Date
    May 2012
    Posts
    13
    Well i recorded a video that shows the problem perfectly. Uploaded it to youtube forgetting it doesnt support 60fps videos and you cant see a single stutter The original file was nearly a gig in size so i doubt I can upload it anywhere.

    Heres the link for what it's worth. On my pc you can clearly see the sun and ship stuttering as I walk past turning the camera. http://www.youtube.com/watch?v=W7y4m...ature=youtu.be

    EDIT. I stand corrected. If you watch it in full screen at 720p you can see the stuttering! It's not as pronounced because the frame rate is halved but it's there
    shodan86 is offline

  11. #31 Reply With Quote
    Adventurer
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    58
    yep thats exactly it mate, exactly like mine i can see that you move exactly like me when i want to force it to happen, but as you said its not as noticible as it is when youre playing, the problem is way more bad off video, but you can see it t least, i didnt need to watch in full video, oh and by the way thats nice quality, cant be phone??

    its allmost like the camera sticks, i find the slower you rotate the camera while strafing the more pornouced it is, and im one of these people who inspects my surroundings constantly allways looking around at the nice views, so playing without strafe really ruins the fun for me, i also find that its worse in some places, there are the VERY rare places where it doesnt do it but it will ususaly allways do it, obviously unless you stop strafing, this should be named the strafing bug

    rite at about 14 seconds in you see that it catches, like it slightly stops for a split second then continues rotating, but its way way worse, people who watch that will think oh its not that bad, but belive me it is, it alot more than you can see in the vid
    leroy1985 is offline Last edited by leroy1985; 07.05.2012 at 14:32.

  12. #32 Reply With Quote
    Apprentice
    Join Date
    May 2012
    Posts
    13
    It's almost as if opposing directions on the sticks seem to cancel each other out. When it stuck at 14 seconds I was aware that my right stick just didn't seem to be registering any movement at all.
    shodan86 is offline

  13. #33 Reply With Quote
    Adventurer
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    58
    well mate, theres not alot for us to do is there? lol feels like were just talking to each other, and were the only ones on the planet disscussing our problem between ourselves, not really much more we can say or do now, lolol im not sure what were acheiving at the moment, we know its not our hardware, what drivers are you using? i think i remember you said all the latest ones? im using 12.4 for my hd 6950, but ive tried earlier ones, i think i tried 12.1 or something, maybe i could try a much earlier one, i dont know im just trying to come up with something we can try at least, it would be a shame that all the effort weve gone through to explain the exact problem go to waste, any ideas, cuz im pretty much all out
    leroy1985 is offline

  14. #34 Reply With Quote
    Apprentice
    Join Date
    May 2012
    Posts
    13
    I'm using 12.4 as well. I think we will just have to wait and see if/when anyone else notices the problem. I can't think of a single thing to try that we've not done already. Maybe someone will eventually find this thread and come up with an answer! Cheers for your help anyway
    shodan86 is offline

  15. #35 Reply With Quote
    Adventurer
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    58
    yeah and you mate, at least if someone comes along they can see with the video and our in depth explanations of this annoying problem, i cant think of a single thing neither but ill be sure to come back here i find anything. i suppose all we can do is keep checkin the forums, im gonna be checking the german and english ones, thanks for putting the video up by the way mate, i wouldnt have a clue how to do it.
    leroy1985 is offline

  16. #36 Reply With Quote
    Neuling
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    6
    It's exactly the same in Risen 3! Any fix to this yet or did you find any workaround for this in Risen 2? Any external tool to limit controller input for example?
    dimadyn is offline

Page 2 of 2 « First 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •